Telovýchovná jednota

vychováva telo.


Od 21. juna 2010

XXXXIII. Vianočný beh mesta Lučenec

Na 43. ročníku Vianočného behu mesta Lučenec nás klasicky privítal dvojjazyčný moderátor, ktorý si majk striedal s Jožom Pročkom. Ten si reklamu robil a polievočku prihrieval podávanou kapustnicou. Tentokrát bez vystúpenia miestnych skupín, len s povzbudzovaním a strašným DJingom z mestského rozhlasu. Počasie bežcom prialo: teplota niekde okolo -2 °C, takmer bezvetrie (na rozdiel od vlaňajška), síce husté sneženie, ale to nikomu nevadilo. Škoda len nevyhrnutých ciest, kde minimálne na polovici okruhu nohy výdatne prešmykovali. Zase sa podarilo prekonať počet štartujúcich - v roku 2010 vyše 200 bežcov.
Jano si premiérovo bez tréningu (prvý beh asi od Devína na jar) dal jedno 5 km kolečko v čase 25:24.3, z čoho mu vyšlo sympatické 30. miesto medzi 52 dobehnuvšími v kategórii. Na nič sa nesťažoval, takže snáď sa už ako novopečený Lučenčan bude zúčasťnovať aj ďalších ročníkov.
S Borisom sme si odkrútili ako vždy 2 kolečká (10 km). Boris sa na domácej pôde zase blysol 6. miestom (31 v kategórii) a úžasným časom 37:09.7 (oproti vlaňajším vyše 40 minútam).
Mne to zase nevyšlo, časom 45:28.7 som na 16. pozícii otváral druhú polovicu výsledkovej listiny v kategórii. Mal som staré tenisky, tlačili ma, vybehané, bez dezénu, šmýkali, prepálil som začiatok, ťažko sa bežalo, pohyboval som sa mimo skupiniek, bol po sviatkoch prejedený, ... výhovoriek by sa dalo nájsť na desiatky. Pravda je však taká, že sa mi jednoducho nepodarilo normálne zabehnúť. Nevadí, ide o to zúčastniť sa, beh sa mi páčil.
Tento rok štartovné 5 € platili len tí, čo chceli obed. Ostatní sme to mali zadara, takže po dobehnutí sme sa nezdržiavali ani čakaním na vyhodnotenie. Dali čajík a poslali sa domov. Večer stretávka zo strednej...
Tešíme sa na budúce Vianoce!

Dátum a čas: 26.12.2010 10:00

Miesto: Lučenec

Zúčastnili sa: Boris, Jano, pekko

Takto vyzerala Pozvánka

Výsledky: Vianočný beh mesta Lučenec

Autor: pekko

Späť