Telovýchovná jednota

vychováva telo.


Od 21. juna 2010

Svätojurský MTB maratón

Co sa teda stalo medzi nami dievcatami v sobotu 16. aprila roku 2011.
Zacnem rovno z ostra, kedze vo mne este prudia emocie – s babami sme absolvovali uvodny pretek sezony:

Svatojursky MTB maraton 2011
Start: Svaty Jur namestie
10:00 kratka trat
Trasa: Kratka - 44km, prevysenie 1000m (2x obcerstvenie na trati)

Dynamo sa predstavilo v skoro plnej sile a sice nasledovnym zoskupenim (vymenujem podla prichodu do Jura): Keptn (Miso), trener (Miko), Krbo, Mato, Pekko, brat Mato, Jolana, Johan a Evka.
Predpoved pocasia nas pocas tyzdna dost strasila dazdom a cez tyden aj nieco poprsalo, takze sme boli trosku na vlasku, ci to v sobotu spadne alebo nie. Blbe by bolo, keby lialo vkusy. Predpokladali sme trosku rozblateny teren, ale boli sme pripraveni. Na zaciatku preteku trochu vykukalo slnko, takze sme sa rozhodli pre alternativu “s kratkym” iba Jolanka zobrala “s dlhym”. Mne bolo asi polku preteku dost zima, cize som sa bud flakal, alebo bola dost zima. Od polke trate nad nami visel taky dobry oblak, ale nie a nie spadnut, co nam teda dost vyhovovalo.
Na Start sme sa postavili tak akurat. Moderator akurat reval do majka „15 sekund do startu!“. Keptn s pekkom si vtedy povedali, ze by bolo dobre sa trosku roztiahnut, nejaky ten strecing. Miko sa tiez zorientoval na starte a rozhodol si spravit generalku prednej brzdy. Startovali sme teda zo zadnych pozicii a tlacili sme pred sebou cely peloton. Samozrejme sa na prvom kopceku spravilo hrdlo a „tlacenkari“ to tam brzdili. Mne sa podarilo zdrbat sa v kopci v smere nahor, nakolko predo mnou znenazdajky chalan zastal, cize mi pribudla sajba na chrbte od rohu bajku, ktoreho som zobral so sebou k zemi. Inak trat bola perfkektna. Obcas bolo blato, ale tie zjazdy boli skvele. Vraj jeden od nas mal na tachometri max. 56km/h – chodili take reci.
Este jednu vec som chcel povedat – treba solit, alebo magneziovat alebo daco, lebo mna osobne prvy krc chytil asi na 6. km a potom postupne pribudali krce do svalov, kde by som to fakt necakal. Prva obcerstvovacka na nejakom 16. km padla velmi vhod. Dalo sa aj zajest aj vypit. Slecna, ale bocik nemala v ponuke. Fuu. Druha obcerstvovacka nas cakala na Bielom krizi a stadial sme to potom sinuli do Svateho Jura. Ten zaver v Juri bol trosku nudny, tam sa islo po nejakej hradzi a potom na futbalove ihrisko, kde sa zial do cesty obcas vtrepali nejaki magori autami a blokovali to tam.
Pretek hodnotim velmi pozitivne. Aha, nesmiem zabudnut, ze ako sme teda dojazdili. Dojazdili sme v nasledovnom poradi: pekko, keptn, krbo, brat Mato, Miko, Mato, Johan, Jolanka a Peto. Myslim, ze na uvod sezony sme dosiahli pekne vysledky. Smoliar preteku bol Miko, ktoremu sa prehadzovacka do...nechcela prehadzovat a este dostal aj defekt. Tolko report. Slohy mi moc nesli. Dakujem za pozornost

Johan

Dátum a čas: 16.4.2011 10:00

Miesto: Svätý Jur

Zúčastnili sa: Keptn (Miso), trener (Miko), Krbo, Mato, Pekko, brat Mato, Jolana, Johan, Beňo

Doprovod: Puvo, Evka, Lucia, Dika, Katarína H.

Propozície: tu sú

Výsledky: tu sú

Autor: Johan

Späť